Maagisista pohjoisvaloista, jotka tanssivat taivaalla pohjoisen erämaan yläpuolella, tuhansiin pieniin, asumattomiin eteläisiin saariin, on nyt aika etsiä “oikeaa” Skandinaviaa.

Upeista pohjoisvaloista, jotka tanssivat taivaassa pohjoisten erämaiden yli, tuhansien pienten asumattomien saarten kanssa alueen eteläpuolella, on nyt aika etsiä “oikeaa” Skandinaviaa.

Majoitusvalikoima on kiehtovaa, lukuun ottamatta vaatimattomia yrityshotelleja ja kansainvälisiä ketjuja. Majoitus on tarjolla tyylikkäissä, boutique-hotellit keskustassa, perinteisissä kalastajien mökeissä (rorbu) ja tyylikkäissä kartanotaloissa

Ruotsi ja Norja takaisin yhteen?

“Pakollisena” Ruotsissa voit käydä Tukholmassa ja sen yli 24 000 saaren saaristossa. Voit kiertää Oslossa Norjassa sen runsaiden museoiden ja puistojen kautta. Liity paikallisiin ihmisiin yhdessä monista rantaravintoloista ja kokeile joukko houkuttelevia, suussa sulavia herkkuja – osterit, lohi, rapu, turska, poro, pullopullot (lihapallot).

Kesällä sinulla on Ruotsin satojen mailien rantoja valitaksesi ihanteellisen paikan. Erityisen hieno aretoosi länsirannikolla, missä viimeisellä lukemalla oli 96 000 järveä !. Rannikolla ja järvissä on monia vesihiihto- ja purjelautailukeskuksia, jotka ovat ihanteellinen metsästysalue niille, jotka etsivät aktiviteettia ja liikuntaa, ja nauttivat intohimostaan vettä kohtaan.

Aktiivisten käytettävissä on kaikkialla Skandinaviassa erinomaiset tilat luisteluun, kelkkailuun, moottorikelkkailuun, jääkiipeilyyn ja jopa koiran kelkan ajamiseen / ajamiseen. Saatavilla on joukko luontopohjaisia aktiviteetteja. Tähän sisältyy patikointi, lintujen tarkkailu, melonta, keskiyön auringon risteilyt ja rapuja, hummeri- ja osterisafarit kesällä. Talvella huskykoiravaljakkoajelun, moottorikelkkaretkien ja pilkkimisen lisäksi siellä on myös upea näköala pohjoisvaloista.

Ruotsissa on myös yli 400 golfkenttää: ja jopa yksi Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella nauttii kesäkuukauden 24 tunnin päivänvalosta niille, jotka eivät yksinkertaisesti pääse tarpeeksi golfia elämässään!

Retkeilemään Ruotsiin ja Norjaan

Entä risteily Norjan rannikolla Hurtigruten-risteilylinjoilla tai matka, joka purjehtii 190 km: n Göta-kanavaa pitkin M / S Juno -laivalla, joka on maailman vanhin höyry matkustajavene.

Suurkaupunkien välillä on harvaan asuttuja erämaa-alueita, esimerkiksi Jostedalsbreen, Euroopan suurin jäätikkö. Näillä alueilla ulkoilu, mukaan lukien hiihto, kalastus ja kiipeily, hidastaa. Jokainen tänne saapuva ihmettelee vain Norjan maaseudun upeaa kauneutta monipuolisilla jyrkillä sivuilla sijaitsevilla laaksoilla, korkeilla vuoristojärvillä ja henkeäsalpaavilla näkymillä ..

Samaan aikaan “pääsyoikeus” maaseudulle Ruotsissa ja Norjassa avaa tämän monipuolisen luonnonmaiseman: koskemattomat erämaa-alueet, vuoristoalueiden asettaminen, mutkittelevat joet, vuonot ja jäätiköt sekä rauhalliset saaristot – kaikki siellä vain odottavat vierailijan nauttimista.

Etsitpä lyhyttä kaupunkilomaa Ruotsissa tai matkaa Norjaan, rentouttavaa viikkoa tekemättä mitään tai monikeskuksista aktiivilomaa – ‘oikea’ Skandinavia on paikka sinulle! Ja kun halpoja lentoja Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Euroopasta on runsaasti, tämä on aika mennä.