Suomi on saarien, järvien ja metsien maa. Suomen nykyaikainen pääkaupunki on Helsinki ja se on täynnä museoita ja gallerioita. Kesäisin aurinko ei koskaan nouse tänne ja päinvastoin talvina.

Tietoja maasta

Suomi on saarien, järvien ja metsien maa. Suomen nykyaikainen pääkaupunki on Helsinki ja se on täynnä museoita ja gallerioita. Kesäisin aurinko ei koskaan nouse tänne ja päinvastoin talvina.

Kulttuuri

Tervehdi Suomessa ollessasi paikallisia kädenpuristuksella. Täällä olevat ihmiset ovat varsin varautuneita eivätkä avaa helposti. Jätä kengät talon ulkopuolelle, kun siirryt jonkun taloon. On tapana odottaa, kunnes paahtoleipää nostetaan ruokapöydässä. Isäntä nostaa paahtoleipää sanomalla ‘kippis’ tai ‘skol’. Ihmiset pukeutuvat rennosti suurimman osan kertaa.

Matkustaa

Finnair on Suomen kansallinen lentoyhtiö. Muita lentoyhtiöitä, jotka lentävät Suomeen, ovat Air France, Air Canada, Cathay Pacific, American Airline, British Airways, KLM, Sveitsin lentoyhtiö, Lufthansa ja United. Suomen tärkein lentokenttä on Helsingin lentokenttä. Se on 19 km päässä kaupungista ja kestää noin 25 minuuttia päästä kaupunkiin lentokentältä. Finnair tarjoaa linja-autoja matkustajille. Takseja ja hotellien linja-autoja on myös saatavana. Lentoaseman palveluihin kuuluvat verottomat kaupat, autonvuokraus, pankki, hotellin varauspalvelu, kokoushuone, ravintola ja multimediakeskus. Muita kuin Helsingin lentokenttää on noin 22 lentokenttää, ja Blue 1 on kotimaan lentoyhtiö, joka toimii Suomessa. Lentoyhtiöt ilmoittavat ajoittain halpoja tarjouksia. Tällaisten tarjousten ennakkotarkastus osoittautuu suureksi avuksi.

Jos päätetään mennä meren rannalle, tarjotaan lauttaliikennettä ja tärkeimmät satamat ovat Naantali, Vaasa ja Turku. Nämä lautat yhdistävät Rostockiin, Kapellskäriin, Grisslehamniin ja Travemündeen. Jotkut risteilyistä tarjoavat pieniä hyttejä ja aterioita, jos oleskelevat yössä.

Myös junat Pietarista ja Moskovasta voivat nousta. Kaikki junat ovat siistejä ja erittäin mukavia. Autonkuljetusjunat toimivat myös Suomessa. Rautatieliikenne on osoittautunut edulliseksi ja tehokkaaksi ja myös loistaviksi vaihtoehdoiksi nauttimiseen. Käytä rajoittamatonta Inter-Rail pass- tai Eurailpass-junamatkatarjousta. Vanhoille ihmisille ja lapsille on tarjolla tarjouksia.

Maanteitse matkustettaessa on mahdollisuuksia törmää hirvelle tai porolle. Tällaisissa tapauksissa poliisille on ilmoitettava välittömästi. Sarven puhallusta pienistä syistä tulisi välttää. Pidä auto oikealla puolella. Huoltoasemat hyväksyvät luottokortteja. Turvavyötä ja juomista koskevia ajoa koskevia lakeja on noudatettava tiukasti. Ylimääräisiä varotoimenpiteitä on noudatettava, kun otetaan asuntovaunua mukana. Kansallisen ajokortin tai kansainvälisen ajokortin ja auton vakuutuksen on oltava aina mukanasi. Valmentajapalvelu on myös saatavana ja yhdistää jopa syrjäisiin paikkoihin. Takseja voi vuokrata lentokentältä ja rautatieasemilta. Kaatumista pidetään täällä loukkaavana. Tarkista Helsingin edustajat, jotka hoitavat vuokra-autoyrityksen autojen vuokraamiseksi.

Tullittomat tuotteet

1. 200 savuketta tai 50 sikaria tai 250 g tupakkaa tai 100 sikarilloa
2. 50 g hajuvettä ja 250 ml wc
3. 2 litraa alkoholijuomia vähemmän kuin 22 tilavuusprosenttia tai 1 litra alkoholijuomia yli 22 tilavuusprosenttia, 2 litraa kuohuviiniä ja 16 litraa olutta
4. 100 g teetä tai 40 g teeuutetta ja essenssi ja 500 g kahvia tai 200 g kahviautetta tai essentsia

Tupakkaa ja alkoholia voivat kuljettaa yli 18-vuotiaat. Maatalous- ja elintarviketuotteita tulisi välttää. Tietyt lääkkeet vaativat lääkärin määräyksen tarkistamista varten. Tuliaseet ja terävät esineet ovat ehdottomasti kiellettyjä.