Skandinavia tarkoittaa Pohjois-Euroopan niemimaan maita, Tanskaa, Ruotsia, Norjaa, Suomea ja Islantia. Näillä kansakunnilla ympäri maailmaa on samanlaiset kulttuuriominaisuudet, ja heillä on jopa lippuja ja kieliä, jotka ovat olleet paljon samanlaisia. Niitä kutsutaan yhdessä myös Pohjoismaiksi.

Skandinavia tarkoittaa Pohjois-Euroopan niemimaan maita, Tanskaa, Ruotsia, Norjaa, Suomea ja Islantia. Näillä kansakunnilla on samanlaiset kulttuuriominaisuudet, ja heillä on jopa lippuja ja kieliä, jotka voivat olla huomattavasti samanlaisia. Yhdessä niitä kutsutaan samoin pohjoismaisiksi valtioiksi ympäri maailmaa.

Ruotsin parhaat matkakohteet

Skandinavian kiertomatkalla on todennäköisesti varaa sinkku henkeäsalpaavasta näkymästä Revontuloihin tai Aurora Borealikselle. Tämä on miellyttävä orgaaninen ilmiö, jossa taivas näyttää surrealistiselta, monivärisiltä valoverhoilta. Se tapahtuu yleensä maaliskuusta, huhtikuusta, syyskuusta ja lokakuusta.

Mutta jos yksittäinen henkilö ei ole riittävän onnekas todistamaan revontulet, voit löytää paljon muita, vähemmän lyhytaikaisia nähtävyyksiä, joita Skandinavia tarjoaa. Islannin kuumat lähteet, Norjan vuonot, Ruotsin vuoristohiihtokeskukset ovat vain pari näistä nähtävyyksistä. Siellä on myös useita miellyttäviä nähtävyyksiä: puistot, linnanrauniot, katedraalit, puutarhat ja museot. Erilaiset aktiviteetit, kuten hiihto, vaellus ja osallistuminen Skandinavian festivaaleihin, ovat erittäin muodikkaita ja miellyttäviä.

Mainitsemisen arvoinen on myös yksi ainoa puhdas ilmiö alueella: keskiyön aurinko. Tämä todella nähdään loputtomina kesäpäivinä pohjoisimmilla alueilla, erityisesti Norjassa.

Norja, “Viikinkien maa”, on saaristo, joka on suosittu syvien vuonojensa (pitkä ohut sisääntulo jyrkillä puolilla) ja puukirkkojensa vuoksi. Sen käteinen on Oslo, minne vain voi mennä tunnettu Akershusin linna ja linnoitus, paljon museoita ja kasvitieteellisiä puutarhoja.

Skandinavian maista ympäri maailmaa Tanska voisi olla pienin ja eteläisin. Suurin osa Tanskasta on matala ja litteä, ja siellä on joitain mäkisiä alueita. Maa koostuu Jyllannin niemimaasta ja paljon yli 400 saarta. Se kattaa lisäksi Färsaaret ja Grönlannin. Tanskan merkittäviä nähtävyyksiä ovat tuulimyllyt ja tavanomaiset perinteiset olkikattoiset mökit, jotka ovat hajallaan ympäri maata.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Ruotsi on Skandinavian suurin maa, sekä alueellisesti että väestön suhteen. Norjan tavoin se sisältää lisäksi monia saaria. Rahastot ovat Tukholma, josta löytyy viehättävä keskiaikainen kaupunki nimeltä Gamla Stan ja ulkomuseo / puisto, joka tunnetaan nimellä Skansen. Ruotsissa on paljon vuoria, vesilähteitä ja hiihtokeskuksia.

Retki Skandinaviasta voi alkaa mieluiten Kööpenhaminassa, Tanskassa, josta tulee yksi saavutettavissa olevista pisteistä ja eteläisin. Kööpenhamina on kaunis metropoli, Tanskan rahastot ja kulttuurikeskus. Sillä on houkutteleva tyylipuisto, joka tunnetaan nimellä Tivoli Gardens. Christiania, epätavallinen “vapaa kaupunki” Kööpenhaminassa, on lisäksi tutustumisen arvoinen.

Yksi henkilö voi sitten siirtyä Ruotsin pääkaupunkiin Tukholmaan, mieluiten junalla. Seuraava pysäkki olisi Oslo, Norja. Sen varsin monet museot ovat mielenkiintoisia, kuten Kon-Tiki-museo ja myös Viking Ship Museum. Muista myös pysähtyä kaupungintalon läpi, mikä on huomionarvoista Nobelin rauhanpalkinnon myöntämispaikan jälkeen.

Mene Oslon jälkeen Bergeniin, luonnonkauniiseen rannikkokaupunkiin, joka saattaa olla Norjan toiseksi suurin sijainti. Bergen on kiitetty Euroopan elämäntapakaupungiksi vuonna 2000 ja Planet Heritage -kaupungiksi. Koostaan huolimatta Bergen on yleensä kävelykaupunki, jossa on maaseudun tuntumaa.

Sitten yksi henkilö voi matkustaa Helsinkiin lautalla Tukholmasta. Helsinki on erittäin moderni satamakaupunkiFind Article, jossa on paljon upeita puistoja ja kirkkoja.