Kuvaluotto tripadvisor.com-sivustolle

Jatkuvan rakentamisen ja uusien kauppakeskusten avaamisen myötä monelta on saattanut kokonaan unohtua Vantaalla sijaitseva kauppakeskus Jumbo. Jumbon historia ulottuu 1980-luvulle, jolloin kauppakeskuksien tarve kasvavalla pääkaupunkiseudulla oli suuri, ja Jumbon perusteet muurattiin nykyisen Kehä III -tien varteen. Lopulta Jumbo avasi ovensa vuonna 1999 ja samantien valmistuttuaan kauppakeskuksen suosio oli päätähuimaava. Asiakasmäärät ylittivät odotukset, ja jo pian valmistumisensa jälkeen Jumbolle alettiin suunnitella lisäosaa. Onnistumiset lisäävät kunnianhimoa ja näin ollen Jumbosta päätettiin rakentaa koko Euroopan suurin kauppakeskus. Lisäosan vihdoin valmistuttua vuonna 2005 oli Jumbo yksi Euroopan johtavimmista ja suurimmista kauppakeskuksista. Nykypäivänä Jumbosta on hieman hankala puhua pelkkänä kauppakeskuksena, vaan kyseessä on ennemminkin viihde- ja ajanviettokeskus, josta löytyy suurin joukoin erilaisia ravintoloita, kauppoja sekä palveluita. Yksi syy Jumbon suuren suosion takana on varmasti kauppakeskuksen keskeinen sijainti ja mahtavat liikenneyhteydet.

 

Jumbo kulttuurien kohtauspaikkana

Kuten edellä mainitsimme, Jumbo sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla, ja kulkuyhteydet kauppakeskukseen ovat uskomattomat. Liikuit sitten autolla, pyörällä tai julkista liikennettä käyttäen, Jumboon on aina helppoa tulla. Hyvien kulkuyhteyksien sekä uskomattoman laajan kauppojen ja palveluiden valikoimasta johtuen Jumbo ei ole suosittu paikka ainoastaan vantaalaisten keskuudessa. Asiakkaita saapuu Jumboon ympäri pääkaupunkiseutua ja miksei jopa kauempaakin; löytyyhän kauppakeskuksesta tekemistä koko perheelle koko päiväksi. Koska kyseinen kauppakeskus sijaitsee hyvin lähellä Helsinki-Vantaa lentokenttää ja näiden välillä kulkee bussi, on oleellista, että Jumbo on myös erittäin suosittu ajanviettopaikka turistien keskuudessa. Matkustajat jotka lentävät Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta, viettävät mieluiten lentojen välissä aikaa Jumbon uskomattomassa kauppakeskuksessa. Tämä ei varmastikaan tule yllätyksenä kenellekään; ovathan lentokenttien ravintolat ja shoppailumahdollisuudet tunnetusti melko niukkoja ja hintavia. Jumbon kauppakeskusta voidaankin kutsua kulttuurien kohtauspaikaksi, jossa niin paikalliset kuin ulkomaalaisetkin nauttivat samojen ravintoloiden ja kauppojen palveluista.

 

Jumbon palvelut

Jumbo on ottanut mahtavasti huomioon kauppakeskuksen asiakaskunnan monimuotoisuuden ja näin ollen heidän tarjoamansa palvelut ja shoppailumahdollisuudet ovat myös erittäin kattavat. Jos perheeseen kuuluu lapsia tai lapsenmielisiä, löytyy Jumbosta lapsiparkki, jonne lapset voi jättää nauttimaan leikeistä sillä välin, kun perheen vanhempi väki nauttii kauppakeskuksen muista palveluista. Perheen jokaiselle jäsenelle löytyy siis varmasti mieleistä puuhaa Jumbosta. Nykyään Jumbosta löytyy yhteensä 103 erilaista liikettä, 26 ravintolaa, joiden maut tulevat ympäri maailmaa, sekä erilaisia palveluita kuten muun muassa säilytyslokeroita, pankki- ja postipalvelut sekä pyöräparkki. Jumbossa ympäristöystävällisyys on tärkeä asia ja ekologisuuteen ja luonnon kunnossapitoon ollaan panostettu. Näin ollen Jumbosta löytyy myös laaja kierrätyspiste, jossa kuka tahansa pääsee kierrättämään erilaista kotitalouksista syntynyttä jätettä. Kierrättämisen lisäksi Jumbossa ollaan panostettu energian säästämiseen. Jumbo haluaa myös tukea asiakkaita, joille energian säästäminen on tärkeää, ja sähköauton omistajat voivatkin nykyään ladata autojaan täysin ilmaiseksi Jumbon parkkihallissa.